به گزارش خبرنگار سایت شاعران آیینی استان قم به نقل از حوزه نیوز،
استاد غلامرضا فلاح رئیس کانون شاعران آیینی استان قم در میزگرد نهضت عاشورا و اجتماع میلیونی اربعین حسینی که در دفتر پایگاه خبری تحلیلی قم فردا برگزار شد با اشاره به هدف امام حسین (ع) در قیام عاشورا اظهار داشت: حرکت امام حسین (ع) در کربلا یک حرکت اعتقادی، سیاسی و حماسی بود بهطوریکه ایشان برای امربهمعروف و نهیازمنکر و اصلاح امور امت اسلامی قیام کردند.
وی با اشاره به نقش هنرمندان مخصوصاً شاعران در ماندگاری و ترویج واقعه عاشورا، گفت: رسانهای که با هنر آمیخته است شعر است که این مسئله را بارهاوبارها رهبر معظم انقلاب فرمودهاند.
رئیس کانون شاعران آیینی استان قم تصریح کرد: بعد از واقعه عاشورا سه گزینه شور، شعور و شعار باید از سوی محبان اهلبیت (ع) پیگیری و دنبال میشد که میتوان گفت بهخوبی در طی دوران دنبال شده است.
فلاح ادامه داد: شور یک حرکت بر خاسته از فعلوانفعالات درونی انسان است. شور یک انقلاب درونی شکل میدهد. کسانی که پیرو خط حضرت زینب (س)، پیامبر کربلا که پیام عاشورا و امام حسین را منتقل کرد باید شکل میدادند، باید کسانی که در این حیطه هستند پیام عاشورا را در قالبهای مختلف منتقل کنند.
وی گفت: شعور باید همراه این شور باشد. وقتی این دو باهم عجین شود از آن شعار به وجود میآید. شعاری که از این دو برخاسته باشد قطعاً آن شعار حماس ساز خواهد بود و ماندگاری را شکل خواهد داد.
رئیس کانون شاعران آیینی استان قم بر پرمحتوا بودن اشعاری که در مراسمهای عزاداری خواند میشود تأکید کرد و گفت: از برخی شاعران و مداحان خواهش میکنیم شعری که پیام ندارد نخوانند. ما مخالف شعر عاطفی نیستیم، اصلاً محرم و صفر با شعر عاطفی عجین است باید خوانده شود اما شعر باید پیام داشته باشد.
وی ادامه داد: شعر باید به مسائل روز و روزگار امروز هم بپردازد، اگر این گونه نباشد مداح سکولار می شود، سکولار یعنی اینکه به سیاست کاری نداشته باشد ما نمی توانیم به این مسائل
فلاح خاطر نشان کرد: شاعران آیینی باید شعر و اثری را تولید کنند که پیام داشته باشد در غیر این صورت نهتنها یک شعر ولایی نیست مطمئن باشید جفا کرده ایم چرا که آن مداح شعر مرا خواهد خواند.
وی تبیین نهضت عاشورا و راه ایشان را مهم برشمرد و ابراز داشت: برای اینکه جوانان در این مسیر قرار بگیرند و به سمت فرهنگ عاشورا سوق پیدا کنند و در این مسیر موفق باشند باید فرهنگ عاشورا تبیین شود. در این مسیر می توانیم با استفاده از فعالیت های هنری مانند شعر، عکس و… در وجود یک جوان انقلاب ایجاد کنیم.
استاد فلاح عنوان کرد: فرهنگ عاشورا باید تبیین شود آن هم جهاد گونه و در این زمینه هنر نقش اول را داشته باشد و در این میان هنر می تواند شعر، مداحی، عکاسی، کلیپ و… باشد این ها موجب می شود این فرهنگ شکل بگیرد.
رئیس کانون شاعران آیینی استان قم با اشاره به اینکه قم یک پایگاه جدی برای شعر آیینی کشور است، ابراز داشت: استاد مجاهدی در این مسیر زحمت های بسیاری کشیده است به طوری که شعر آئینی قم در کشور پرچم دار است.
ثبت دیدگاه